Het ontstaan van Lepidoptera Print deze pagina

De oprichting

Nadat we merkten dat er belangstelling was voor een studievereniging voor de opleiding Informatica hebben we na de introductieweek van het schooljaar 2004-2005 besloten om studievereniging Lepidoptera op te gaan zetten. Daarbij heeft het oprichtende bestuur studievereniging Lepidoptera het volgende doel meegegeven: het bevorderen van de onderlinge contacten tussen de informaticastudenten, hun toekomstige beroepenveld en de arbeidsmarkt.

De opstart van de (nieuwe) studievereniging koste natuurlijk de nodige inspanningen, maar op 18 april 2005 was studievereniging Lepidoptera een feit.
Sinds de introweek van het schooljaar 2005-2006 is studievereniging Lepidoptera actief betrokken bij de organisatie en de uitvoering van de introweek van Hogeschool INholland Haarlem.

Het oprichtende bestuur:

  • Mark Snel (voorzitter)
  • Sebastiaan Vreeken (penningmeester)
  • Kevin Timmerman (secretaris)
  • Edwin Gozeling (vice-voorzitter)
  • Ben Lamers (algemeen lid)
  • Roy Machielsen (algemeen lid)
  • Robert Marcelis (algemeen lid)

 

Wat betekent Lepidoptera?

De uitleg van deze 'aparte' naam De eerste  bekende bug

De naam Lepidoptera komt voort uit het verhaal van de eerste computerbug. Deze werd in de Mark II Aiken Relay Calculator door Grace Murray Hopper ontdekt. Het betrof een mot welke op de pinnen van relay #70, Panel F gevlogen was en daarmee een fout in de Relay Calculator veroorzaakte.

De mot heeft bij dit avontuur helaas het leven gelaten. Hiernaast is een afbeelding van de mot, vastgeplakt in het originele logboek, weergegeven. Zijn grafschrift vermelde: "First actual case of bug being found". Lepidoptera is de Latijnse familienaam voor motten en vlinders.


 

Huidig bestuur

Voorzitter: Kevin Sweijen

Kevin is tweedejaarsstudent Informatica aan de Hogeschool INholland Haarlem.

Contact: kevin.sweijen@lepidoptera.nlPenningmeester: Jorrit Heijn

Jorrit is tweedejaarsstudent Informatica aan de Hogeschool INholland Haarlem.

Contact: jorrit.heijn@lepidoptera.nl

 

Secretaris: Charlene Ram

Charlène is eerstejaarsstudent Informatica aan de Hogeschool INholland Haarlem.

Contact: charlene.ram@lepidoptera.nl

 

Sponsoren

Buildnet Webservices


U als sponsor?

Lid worden?

Wil jij ook lid worden van Studievereniging Lepidoptera? Download dan hier ons inschrijfformulier en scan het ingevuld in en stuur het naar info@lepidoptera.nl of gooi het in het postvakje op H1

Komende activiteiten

  • LAN-party